Web Analytics Made Easy - Statcounter

حذف تصویر دختران از جلد کتاب ریاضی سوم دبستان در سال ۹۹ انتقادات و حواشی زیادی را به وجود آورد و باعث اظهارنظر جمعی از صاحب نظران و متخصصان تعلیم و تربیت شد.

به گزارش ایمنا، در سال تحصیلی جدید حواشی زیادی پیرامون تغییرات کتاب‌های درسی به وجود آمده است. پس از حذف قرآن از کتاب فارسی اول دبستان، این بار حاشیه جدیدی برای کتاب ریاضی پایه سوم به وجود آمده چرا که تصاویر مقایسه‌ای از کتاب ریاضی سوم دبستان در سال ۹۸ و ۹۹ نشان می‌دهد که این بار تصویر دختران از روی جلد این کتاب حذف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داشتن نگاه برابر به هردو جنس دختر و پسر بارها از سوی قرآن کریم تاکید شده چرا که دلیل برتری انسان‌ها برتری آنها در تقواست نه چیز دیگری! لذا هیچ گونه نگاه افراطی و تفریطی در این خصوص مورد پذیرش نیست.

واکنش‌ها نسبت به حذف تصاویر دختران

حذف تصاویر دختران واکنش‌های بسیاری را از سوی افراد مختلف به همراه داشت به طوری که نسیم بهاری، تصویرگر جلد کتاب ریاضی در صفحه شخصی خود نوشت: این طرح را چند سال پیش برای کتاب ریاضی سوم دبستان کشیده بودم. طرح اصلی هم کلی ممیزی خورد و اجازه ندادند یکی از دخترها بالای درخت باشد!

در بیانیه‌ای که از سوی روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی منتشر شد، دلیل حذف دختران را خلوت شدن جلد عنوان کردند؛ در بخشی از توضیح سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره ماجرای حذف تصویر دختر بچه‌ها از روی جلد کتاب سوم ابتدایی آمده است:

«در ارتباط با تصویر روی جلد کتاب ریاضی سال سوم ابتدایی و ویرایشی که در این تصویر انجام شده است، از آنجا که تصویر قبلی بسیار شلوغ بود و تعداد مفاهیم ریاضی مطرح شده در آن تصویر بسیار زیاد بود، پیشنهاد دوستانی که از منظرهای هنری، زیبا شناسی و روانشناسی بخش‌های مختلف کتاب را بررسی می‌کنند بر این بوده است که تصویر خلوت تر گردد. از آنجا که تصویر دو دانش آموز دختر که برخی شکل‌های هندسی در دستان آنهاست حذف شده است؛ برداشت‌هایی از قبیل حذف دستوری تصاویر دختران نتیجه‌گیری شده است. با بررسی صفحات دیگر کتاب و نیز جلد سایر کتاب‌های ریاضی مشاهده می‌شود که تصاویر متعددی از دختران دانش آموز در کتاب‌های ریاضی استفاده شده است و لذا موضوع حذف دستوری تصاویر دختران نمی‌تواند مد نظر باشد. لازم به ذکراست که بر اساس اندیشه اسلامی و مواضع حضرت امام راحل (ره) و رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی ایران هر دو جنس مرد و زن مورد احترام و تکریم طراحان و برنامه ریزان درسی است و هیچ گونه نگاه افراطی و یا تفریطی در ین خصوص مورد پذیرش نمی‌باشد.

خداوند ان شاالله به همه‌ی ما توفیق رهروی راه شهدا مخصوصاً شهدای متعلق به نظام تعلیم و تربیت را عنایت فرماید.»

در ادامه محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در پیام توییتری به اعتراضات به حذف تصویر دخترها از طرح جلد کتاب ریاضی سوم دبستان واکنش نشان داد.

وی مدعی شد که به رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی مأموریت داده تا تغییراتی که قرار است در محتوای کتب درسی ایجاد شود را با حساسیت کامل انجام دهد. او نوشت: به رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی مأموریت دادم تغییرات در شکل و محتوای کتاب‌های درسی را با حساسیت کامل رصد، اصلاح و گزارش نماید.‬ تغییرات در کتاب‌های درسی همه ساله بر اساس ارزیابی و از سوی مولفین انجام می‌شود. وزیر آموزش و پرورش در این پیام توییتری تصریح کرد: به دغدغه‌های مردم اهمیت می‌دهم و دختران میهن شایسته احترام‌اند.

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور معتقد است که دختران را نمی‌توان نادیده گرفت و باید جلد کتاب‌های ریاضی و علوم سوم ابتدایی را در کنار هم دید. او از وزیر آموزش و پرورش خواست تا کتاب‌های درسی را از زوایای مختلف مورد بررسی خود قرار دهد.

علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد که زنان و دخترانی که بیشترین افتخارات را در صحنه‌های علمی، فناوری و ورزشی آفریده‌اند شایسته ستایش‌اند.

این اقدام واکنش‌های زیادی را از سوی مردم نیز به همراه آورد. آنها بار دیگر به رئیس آموزش و پرورش یادآور شدند که بسیاری از نخبه‌های جهان از دختران ایرانی هستند و هیچ گاه نباید این موضوع را نادیده گرفت.

تعدادی از والدین در فضای مجازی اعلام کردند کتاب فرزندان را با عکسی از مشاهیر و دانشمندان زن ایرانی جلد می‌کنند و برخی معتقد بودند تغییر جلد کتاب‌های درسی در برابر آموزش و سلامت دانش آموزان در شرایط شیوع کرونا اهمیتی ندارد.

کد خبر 443820

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کتاب ریاضی سوم دبستان دختران کتاب ریاضی کتاب ریاضی سوم کتاب سوم دبستان تغییرات کتاب درسی حذف دختران از کتاب درسی دختران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کتاب ریاضی سوم دبستان جلد کتاب ریاضی تصاویر دختران آموزش و پرورش کتاب های درسی واکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۸۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران از اجرای برنامه بدیع الظهور از سوی این بنیاد خبر داد و گفت: در این برنامه حرکت در مرز ریاضی را شروع کردیم و تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان از ریاضیدانان و محققان حوزه ریاضی حمایت خواهد شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مالک نادری عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم بزرگداشت روز استاد، گفت: معمولاً در کشورهای دنیا گرنت‌هایی وجود دارد که از حوزه‌های علم و بنیادهای علمی حمایت می‌کند و به نوعی ریشه حرکت‌های فناوری را در جایگاه علم تقویت می‌کند.

نادری با اشاره به بنیادهای علم موجود در دنیا افزود: در ایران نهادی از سال 83 به نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاسیس شد ولی نگرش بنیانگذاران این بنیاد از روز اول، تاسیس بنیاد علم بوده است.

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران اظهار کرد: در سال گذشته با پیگیری‌های رئیس بنیاد علم و حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی، این نام صندوق به بنیاد علم ایران تبدیل شد.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: بنیاد علم ایران در سال‌های گذشته حمایت‌هایی را از رساله‌های دکتری، محققان پسادکتری، طرح‌های پژوهشی، حمایت از کرسی‌ها و اعطای گرنت را داشته است.نادری یادآور شد: از ابتدای سال 1402 با توجه به حمایت‌هایی که معاونت علمی به عمل آورد و برنامه‌ریزی‌هایی که در بنیاد علم صورت گرفت، برنامه‌ای تحت عنوان برنامه هشتاد_بیست پیگیری کردیم. به این معنا که 20 درصد بودجه بنیاد برای 80 درصد طرح‌هایی که هر استاد علاقه‌مند به اجرا تحقیقات پایه و ابتدایی است، اختصاص داده شود.

حمایت 3.5 میلیاردی دانشگاه امیرکبیر از پایان‌نامه‌های صنعتی

به گفته وی بر اساس این طرح 80 درصد بودجه‌ها برای 20 درصد از تحقیقاتی که نیاز به بودجه بیشتری دارد، اختصاص یابد تا حرکت علمی قوی را ایجاد کند.

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران ارتقا سطح حمایت‌ها را از دیگر تحولات این بنیاد ذکر کرد و گفت: در حوزه رساله‌های دکتری نیز اعلام شده است که اگر دانشجویان از پروپوزال‌های خود تا سال 1400 دفاع کرده باشند می‌توانند نسبت به دریافت حمایت‌ها اقدام کنند. ما مشکل اعتبارات نداریم ولی علاقه‌مند به دریافت طرح‌ها هستیم.

نادری اضافه کرد: در حال حاضر حدود 135 میلیون تومان از هر رساله دکتری حمایت می‌شود که بخشی از آن به استاد راهنما پرداخت می‌شود.

به گفته وی در حال حاضر به محققان پسادکتری به میزان 80 درصد حقوق استادیار پایه 1 که مبلغ 200 میلیون تومان می‌شود، پرداخت خواهد شد ضمن آنکه 90 میلیون تومان گرنت برای مواد اولیه و ازمایشگاه‌ها و غیره اعطا می‌شود.

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران یادآور شد: برای طرح‌های پژوهشی تا سقف 250 میلیون تومان پرداخت می‌شود و اگر همکاری خارجی در این طرح‌ها حضور داشته باشند، 100 میلیون تومان دیگر نیز اعطا خواهد شد.

وی با اشاره به قابلیت‌های بین‌المللی بنیاد علم ایران گفت: بنیاد علم چین با طرح راه ابریشم یکی از این زمینه‌های همکاری بین‌المللی است که مبالغ خوبی (1.5 تا 2 میلیاردتومان) از طرح‌ها حمایت می کند.

نادری خاطرنشان کرد: همچنین با همکاری بنیاد علم روسیه دو فراخوان منتشر کردیم و یک فراخوان دیگر نیز در دستور کار داریم و طی آن تا حدود 2 میلیارد تومان از طرح‌ها حمایت می‌شود ضمن آنکه برنامه همکاری با بنیاد علم ازبکستان را نیز اجرا شده و فراخوان مشترک منتشر شده همچنان در حال پذیرش طرح‌های تحقیقاتی است.

به گفته وی در برنامه همکاری با بنیاد علم ازبکستان تا 2 میلیارد تومان از طرح‌ها حمایت می‌شود.

نادری ادامه داد: از یک سال قبل همکاری با ستادهای معاونت علمی را آغاز کردیم، بر اساس تقسیم کاری که در معاونت علمی صورت گرفته به این صورت است که بر طبق آن حمایت از تحقیقات بنیادی و پایه تا TRL های 4 تا 5 به بنیاد علم ایران واگذار شده است.

وی افزود: ستادهای معاونت علمی که می‌خواهند طرح‌های در TRL های 4 تا 5 اجرایی کنند از طریق بنیاد علم اقدام می‌کنند. از این رو فراخوان‌هایی را با ستاد علوم زیستی، نانو، علوم شناختی و هوش مصنوعی را منتشر کردیم و سقف حمایت‌های ما تا سقف یک میلیارد تومان است.

نادری اعطای گرنت را از دیگر زمینه‌های حمایتی بنیاد علم ایران نام برد و اظهار کرد: این گرنت‌ها دارای انواع مختلفی است از جمله گرنت آغاز است و بر اساس آن اگر دانشگاهی از 50 دانشگاه اول دنیا، هیات علمی جوانی را استخدام کنند، به مدت 2 سال و هر سال به مبلغ 420 میلیون تومان پرداخت می‌شود تا استاد بتواند زیر ساخت آزمایشگاهی برای خود فراهم کند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از گرنت استقرار به عنوان یکی دیگر از حمایت های این بنیاد یاد کرد و گفت: دانشگاهی که اقدام به استخدام فارغ التحصیلان زیر 100 دانشگاه برتر دنیا کنند مبالغ قابل توجهی را برای دو سال پرداخت خواهیم کرد.

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران با بیان اینکه کارهای دیگری را در دستور کار داریم یکی از آنها را حرکت در مرزهای دانش جهانی دانست و گفت: افرای که مقاله آنها در ژورنال‌های معتبری چون نیچر و Science و 50 مجله برتر دیگر منتشر شود بین 1.5 تا 2 میلیارد تومان حمایت می‌شود.در سال گذشته 6 نفر موفق به دریافت این گرنت شدند.

وی با اشاره به اجرای برنامه بدیع الظهور افزود: در این برنامه تا سقف 3 میلیارد تومان برای کسانی که فناوری‌هایی که در دنیا اجرایی نشده است را تا TRL 5 توسعه دهند، پرداخت می‌شود. به گفته وی تاکنون 15 طرح در قالب طرح بدیع الظهور حمایت شده است.

نادری با بیان اینکه اجرای برنامه حرکت در مرز ریاضی را شروع کردیم گفت: این برنامه تا 15 خرداد جاری باز است و تا سقف 1.5 میلیارد تومان از ریاضیدانان و محققان حوزه ریاضی حمایت خواهد شد.نادری گفت؛ برنامه خوشه‌های ما برنامه ای است که افراد به صورت تیمی برنامه ملی را دنبال و نیاز مرز دانش را برای کشور برطرف کنند تا سقف 4.5 میلیارد تومان حمایت می شوند.

وی با اشاره به حمایت از کرسی‌های علمی گفت: در هر کشوری بالاترین رده علمی، حمایت از کرسی‌ها است که به اساتید نامدار تعلق می گیرد. هر استاد شناخته شده‌ای که یک بسته پژوهشی 5 ساله را اجرایی کند می تواند نسبت به دریافت کرسی اقدام کند و سقف حمایت ها برای 3 تا 5 سال بین 4.5 تا 6 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

پایان پیام/

دیگر خبرها

  • جشن بزرگ دختر ماه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • سکانس جنجالی توهین به جایگاه معلم در افعی تهران | ماجرای عکس دو نفره پیمان معادی | واکنش‌ها ادامه دارد | ویدئو
  • ماجرای محموله روغن آلوده و مسموم و تاریخ گذشته + واکنش وزارت بهداشت
  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان دبستان دخترانه سمای عالیشهر
  • واکنش مطهری به ماجرای دختـر دف‌زن | خانم‌های مجلس به لاک غلیظش معترض بودنـد!
  • واکنش هیات فوتبال استان به تهران به ماجرای عدم حضور آمبولانس اورژانس در دیدار پرسپولیس و سپاهان
  • واکنش علی مطهری به ماجرای خانم دف‌زن در مراسم شهید مطهری/بدون مشورت با من این خانم را با یک آقا جایگزین کردند /خانم‌های معترض از او دلجویی کردند
  • (تصویر) تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان در آمریکا